Tøj af bambus

Hvis du leder efter bæredygtigt tøj, der ikke forurener jorden mere end nødvendigt, kan tøj lavet af bambus være et rigtig godt alternativ til det, du normalt kan finde i butikkerne. Find økologisk og bæredygtigt tøj her.

Ofte har man en masse tøj i sit klædeskab, som man bruger meget i hverdagen. Hvorfor ikke skifte det ud med bæredygtigt tøj lavet af bambus? Det ligner tøj lavet af bomuld og andre tekstiler, føles fantastisk, og så er det godt for miljøet.

Hvorfor er økologi godt?

Økologi er godt på flere forskellige måder. For eksempel betyder økologisk tøj, at bambussen ikke har været udsat for brug af pesticider, insekticider, vækstfremmere og lignende. Derudover er bambus også en plante, der kun har behov for regnvand, så producenterne ikke behøver at bruge kunstvanding. Desuden kan regnvandet genanvendes, hvilket også er rigtig bæredygtigt. 

Hvad mange måske ikke ved er, at bambus producerer 30% mere ilt, end hvis man havde et areal på samme størrelse beplantet med træer. Desuden vokser bambus også meget hurtigt, og det er derfor nemmere at få mere materiale ud af et mindre stykke jord. 

Alt i alt er bambus ikke bare nemt at producere, men det er også meget bedre for miljøet end mange andre planter.

Allergivenlig er nøgleordet

Allergivenligt tøj er ikke bare godt, hvis du lider af allergier – det er også godt hvis du har sensitiv hud. Generelt kan allergivenligt tøj være en god ide at købe, da du undgår diverse gener, man ellers kan opleve ved bomuld eller lignende, der ikke er allergivenligt. 

Bambusfibre, der bliver brugt i denne slags bæredygtigt tøj, har nogle små huller, der gør, at huden bliver i stand til at ånde, når du har et stykke tøj på lavet af bambusfibre. 

Hvis du ønsker lugtafvisende tøj, kan bambusfibre også være rigtig gode, da bambusset har en bakteriedræbende egenskab, der gør, at diverse bakterier og svampe bliver slået ihjel – selv når du har tøjet på. 

Bambus er også godt til at lave termoregulerende, blødt og antistatisk tøj, der holder dig varm om vinteren og kold om sommeren. 


Skriv et svar