Fordele ved at bruge en romaskine til træning

Nu hvor det nye år er gået i gang, er det på tide at komme i gang med træningen igen. Efter en lang julemåned med søde sager trænger kroppen til lidt pleje og motion. 

Hvis du skal i gang med at træne, er der rigtig mange fordele ved at bruge en romaskine. Det er en maskine, du kan finde i de fleste fitnesscentre. Du kan også selv købe en til hjemmet, hvis du har plads til lidt træningsudstyr. Det er et træningsudstyr, som kan bruges af alle aldre og skaber super gode resultater, hvad end du ønsker at forbedre dit udseende, din udholdenhed eller blot leve en sundere hverdag. 

Du kan blandt andet købe en Fluid romaskine, som kommer i god kvalitet og er komfortabel at bruge. 

Styrketræning for både arme, ben og ryg

En af de helt store fordele ved at bruge en romaskine, er faktisk, at du styrketræner flere muskelgrupper på en gang; arme, ben og ryg. Du får derved både god konditionstræning og styrketræning. Det er ikke alle maskiner, som kan levere denne egenskab. Bruger du for eksempel en crosstrainer, er der udelukkende fokus på kondition. Her får du en god blanding af kondition og styrke, som giver dig former, som både kvinder og mænd synes er attraktive. 

Det kan derfor være en stor fordel at bruge en romaskine, hvis du ikke bryder dig om at løfte vægte alene, og gerne vil forbrænde mange kalorier, mens du træner. 

God kredsløbstræning 

En anden stor fordel ved romaskinen er, at den giver en rigtig effektiv kredsløbstræning. Hvis du for eksempel ser på elitesportsverdenen, er det ofte roerne, som har den højeste iltoptagelse. Dette er ikke nogen tilfældighed, men skyldes netop træningen gennem roning. Det er den samme form for træning, du laver, når du bruger en romaskine. 

Det at du får en højere iltoptagelse, er en rigtig stor fordel i forhold til din udholdenhed. Jo højere iltoptagelse des bedre er din udholdenhed nemlig. Det betyder faktisk også, at du får en mindsket risiko for blandt andet hjertekarsygdomme og mange andre sygdomme. 


Skriv et svar