Algebehandling af træterrasser

Sådan fjernes alger fra træværk 

Alger er en svampelignende plante, der lever af organiske stoffer, såsom fugt, i overfladen af træ, sten og andre overflader. Alger kan ses som grå, grøn eller grågrøn film på træ. Alger kan også udvikle sig på overfladen af fliser, tagsten og teglsten. Alger kan ikke trænge dybt ind i træ, men de kan beskadige overfladen og påvirke træets udseende, hvilket er til gene for mange danskere og deres træterrasser. 

Har du netop en træterrasse som er plaget af alger, så kan effektiv algebehandling af træterrasser være nødvendig, hvis du vil algerne, skidt og snavs til livs. En algebehandling af træterrasse kan gøres på flere måder. Du kan for eksempel bruge en højtryksrenser til at vaske algerne af. Du kan også bruge en algefjerner, som kan fås i handlen. For at forebygge, at algerne vender tilbage, kan det være en god idé at behandle træet med en algebeskyttelse. Algebeskyttelse kan også fås i handlen og kan hjælpe med at forlænge tid, inden algerne vender tilbage.

Algebehandling af træterrasse

En algebehandling af træterrasser kan oftest omdeles i to dele. Det handler om først at bekæmpe og fjerne algerne, hvorefter der skal behandles og forebygges mod fremtidige angreb. Derfor kan algebehandlingen af træoverflader opdeles i to. Første del af algebehandlingen består i en effektiv afrensning af overfladen. Her benyttes ofte en højtryksspuler, som effektivt renser træet eller andre overflader for den eksisterende algeoverflade. 

Højtryksspulning med en høj vandtemperatur på omkring 50 grader eller mere, kan effektivt fjerne algerne. Højtryksspulning anbefales dog ikke på træ, der for nyligt er behandlet med voks, olie eller lignende. Højtryksspulning kan nemlig skade overfladen på træet – særligt hvis dette er gammelt. Når algerne er fjernet, kan der behandles med algebeskyttelse eller såkaldt imprægnering. Netop imprægnering mod alger kan forlænge tid, inden algerne vender tilbage og beskadiger overfladen på træet igen. Imprægnering kan fås i handlen og kan også købes online, hvis ikke du hyrer en professionel til arbejdet. 

Gør det selv, eller hyr en professionel til din algebehandling 

Det er muligt at udføre arbejdet selv, men det kræver professionelt udstyr hvis resultatet skal være langvarigt og godt. En algebehandling med højtryksrenser skal udføres med høj kraft og varmt vand, hvis algerne inklusiv de underliggende sporer skal fjernes helt. Det er vigtigt at algespore også fjernes, hvilket kan være svært at se med det blotte øje, da algerne ellers vil vende tilbage på rekordtid. 

Du sikrer dig dette ved at højtryksspule med et korrekt indstillet tryk, med den rette temperatur, samt med den rette efterbehandling som fordeles jævnt Skal resultatet kun virke kortvarigt eller har du erfaring med arbejdet, så anbefaler vi at du udfører dette selv. Har du ingen erfaring, så er algebehandling af træterrasser dog overkommeligt at betale sig fra, hvorfor vi anbefaler denne løsning for størstedelen af danske hus- og sommerhusejere.