Dantherm filter er med til at sikre det gode indeklima

Ventilation i boligen er vigtig, og Dantherm ventilationsanlæg kan i den grad sørge for god ventilation i boligen. For at sikre, at indeklimaet bliver ekstra godt, skal luften i ventilationsanlægget naturligvis filtreres. I et Dantherm ventilationsanlæg sidder et Dantherm filter, der sorterer partikler fra, så den luft, der ventileres ind i boligen, er ren og frisk.

Det er vigtigt, at filtre til Dantherm såvel som filtre til Genvex eller andre udskiftes jævnligt, så deres effekt er så optimal som muligt. Der findes mange forskellige filterløsninger til de forskellige ventilationsanlæg. Se blandt andet Dantherms løsninger og find det filter, der passer bedst til dine krav og behov.

Forskellige typer af filtre

De to overordnede forskellige typer af filtre, der findes er:

  • G4 filtre
  • F7 filtre

G4 filtre er en grovere type af filter, der frasorterer nogle af de større støvpartikler. En lidt finere type af filter er F7 filteret, der frasorterer små partikler såsom pollen, røg, udstødningsgasser og lignende. Sidstnævnte vil være et must, hvis du har allergiker i boligen. Derudover kan typen af filter også afstemmes i forhold til, hvor du bor og derfor hvor meget behov der er for filtrering af luft.

Udskiftning af filtre

Filtrene skal som bekendt udskiftes, og det anbefales, at G4 filtre udskiftes 2-3 gange i løbet af året, mens F7 filtre skal udskiftes 1-2 gange i løbet af året. Dog vil filtrets beskaffenhed afhænge af, hvor meget ventilationsanlægget er udsat for partikler, der skal frasorteres. Det anbefales derfor, at du kigger til dine filtre én gang hver tredje måned.

Er filtret beskidt, og har det nedsat funktion, når du tjekker det, kan du med fordel vælge at udskifte det. Du bør ikke støvsuge det, da det vil ødelægge filterets effekt.

Mange Dantherm filterløsninger

Der findes mange forskellige filterløsninger til Dantherm, og det er gældende for HCV 5, HCV 4, HCC 2 osv. Filterløsningen passer til et givent ventilationsanlæg, og du kan finde både G4 og F7 i kategorierne. På den måde får du større valgfrihed og derved en bedre fleksibilitet.


Skriv et svar