Overvejelser ved ure og smykker som gave

Ure og smykker er den perfekte gave til en, man holder kær, da det er en personlig og betydningsfuld gave. Om man skal finde gave til f.eks. konfirmation, fødselsdag, jul, bryllup eller dåb, så er ure og smykker altid en sikker gaveidé. Desuden er det også højeste mode både at gå med ur og masser af smykker, da det pynter til ethvert outfit. Et stort udvalg af ure og smykker kan findes hos Hedegaard ure og smykker.

Forbehold, der skal tages, i valget af smykker og ure

Der er visse forbehold, man skal tage hensyn til i valget af ure og smykker som gave. Disse forbehold er for eksempel:

  • Kvaliteten af uret eller smykket
  • Farve og type af metal
  • Allergi for sølv
  • Risiko for oxidation på huden

Kvaliteten og farve af uret eller smykket

Når man skal give en gave, vil man jo som regel altid gerne sikre sig, at kvaliteten af gaven er i orden. Dette vil især også være gældende for ure og smykker, da man ikke ønsker at eksempelvis remmen på uret nedslides efter en uges tid, eller at smykkets kæde knækker. Holdbarheden af gaven er vigtig at tage i betragtning.

Ure og smykker kan fås i flere forskellige farver og dermed typer af metaller. Man kan vælge mellem både:

  • Guld
  • Guldbelagt sølv
  • Sølv

Guld er prismæssigt dyrest efterfulgt af guldbelagt sølv og sølv. Farve og metaltype er en smagssag, som man skal overveje i ens valg af gave. Hvilken farve går personen som regel med? Man skal også tage forbehold for, at nogle kan få allergiske reaktioner overfor sølv.

Oxidation på huden

I nogle tilfælde kan smykker godt smitte af på huden, kaldet at oxidere, og derved farve den grøn. Billige smykker kan bestå af kobber og nikkel, hvilket har en større tilbøjelighed til at oxidere på huden. Hvis man køber ure og smykker i ægte guldbelagt sølv eller sølv, er risikoen for grøn afsmitning en del lavere. Ægte guld kan ikke oxidere og farve huden grøn men er til gengæld også lidt dyrere.


Skriv et svar