træ-legehus2

Nyt legehus

Så har vi taget en ny beslutning om haven – vi skal have et legehus i træ! Stephanie og jeg har begge to flere nevøer og niecer som af og til er på besøg, så vi tænkte det er en god løsning som lidt underholdning for dem.

Legehus i træ

legehus i træ haveoraklet

Vi har snakket meget om, hvilket legehus vi skulle vælge, men er nået frem til en fælles beslutning om at det skal være et trælegehus da det er så fint at se på. Legehuse i træ er også meget holdbare og så ser de jo super søde ud, og ligner til en forveksling et rigtigt træhus bare i en mindre udgave. Vi havde overvejet at købe noget legehus træ og selv bygge det, men det bliver simpelthen for omfattende. I stedet for, har vi været på nettet for at kigge efter forskellige legehuse i træ og faldt over et virkelig stort og flot udvalg i trælegehuse her.

Udseende og indretning af trælegehus

En af de faktorer det gjorde, at vi valgte et legehus i træ var at det falder pænt ind i resten af haven og ser pænt og naturligt ud – ja endda lidt ekstra hyggeligt. Vi har snakket om at få det i samme farve og type træ som skuret, så det passer lidt sammen, og det burde sagtens kunne være muligt. Legehuset af træ skal vi have indrettet så ungerne får mest muligt ud af det, og synes det er rigtig fint og hyggeligt at være i. Jeg kan huske da jeg var barn havde mine bedsteforældre et legehus i træ som var så uhyggeligt fordi der var spindelvæv og beskidt overalt og jeg kunne virkelig ikke lide det, haha. Planen med vores legehus er, at der skal laves et lille mini køkken derinde som børnene kan lege med og at gulvet og så videre bliver let at rengøre, så de ikke får den samme oplevelse som mig i mine bedsteforældres trælegehus. Ydermere har vi tænkt på, at dele legehuset op i flere små rum da de er en del børn der skal deles om det – på den måde laver vi flere steder de kan være på samme tid. Der skal da også nogle små, hyggelige møbler – det fortjener et legehus træ da!

Placering af legehuse i træ

Når det kommer til at skulle placere legehuse i træ bør man være omhyggeligt og tænke sig om, da det et rimelig bøvlet at skulle flytte på det når det først er blevet monteret på én plads. I vores have bliver trælegehuset placeret bagerst i haven ved frugttræerne, da vi tænker det kan blive en rigtig ”hyggekrog” for ungerne med frisk frugt og lidt trukket tilbage fra det store hus. Det er dog ikke længere væk, end vi sagtens kan holde øje med dem både fra køkkenet og fra terrassen – det kunne faktisk ikke være mere perfekt synes vi. Nu skal vi bare have bestilt det legehus i træ så vi kan få det sat op, og børnene kan hygge sig!