maling-af-facaden-tips

5 tips til dig der maler facaden

Står du og skal have malet facaden:

Tanken om at skulle male facaden kommer ofte når solen skinner og varmen begynder at melde sig. Det er nu du ofte går i gang med at male husets facade, træværket i haven eller andet udendørs du måtte have.

Disse 10 tips er til dig som vil gøre noget ved tingene og dertil gøre det ordenligt. Lavet i samarbejde med Malermester Brigsted Hansen

 

 1. Mal når vejret er varmt

  Det er altid en god ide at male udendørs når det er lunt i vejret, det har nemlig sine fordele bl.a. at malingen tørre en del hurtigere. Du kan derfor nå at male flere lag på en og samme dag.

 2. Rengør facaden

  Start altid med at rengøre det område du ønsker at male. Du kan ved hjælp bruge en højtryksspuler og give facaden god tid til at tørre, før du maler den. Lad træværket tørre i en til to dage (varmt vejr) Ved at være grundig i sine forbehandlinger, sikre du dig det bedste resultat og lang levetid .

 3. Vælg farve med omhug

  Uanset om du vil bruge samme farve som du allerede har på facaden, eller om du ønsker at få en ny farve, bør du ikke træffe hurtige beslutninger. Du skal være grundig ved farvevalg, du skal undersøge forskellige farver fra forskellige farveforhandlere, eller store varehuse som fx. Bauhaus eller lign. Er du et maler firma så vælg en leverandør af høj kvalitet. Kig altid på hvordan farven passer sammen med sine omgivelser, det kunne fx være naturen, eller bygningerne omkring. Hvis du bor i rækkehus, så sørg evt. for at se om i ikke skal have samme farve hele rækken, så der ikke sker de helt store farve udsving.

 4. Udnyt andres succeser og fejl

  Som let beskrevet ovenfor i tip nr. 3 så tag et kig på de andre i dit område og få den bedste inspiration. Du skal aldrig kigge i flotte magasiner, da de ikke er virkeligheden. Gå en tur i nabolaget og få inspiration til din næste opgave.

 5. Test mal altid

  Få altid en farve prøve med hjem, inden for maler hele facaden, for at se om det er den farve som i ønsker, når den bliver set i virkeligheden.

  Synes du opgave er for stor og uoverskuelig? Så kan du altid tage fat i din lokale malermester. Jeg har fx. et godt samarbejde med min lokale mastermester på Amager

  – Julie