vinter-klar-have

Vinterklar have

Årstiderne skifter

Efteråret er ved at være her, og vinteren står snart for døren – utroligt så hurtigt en sommer bare går når man bruger den på istandsættelse og renovering af huset. Men det er dog også ved at være ved vejs ende, så vi snart kan nyde huset og ikke bo i flytte- og byggerod mere. Det bliver simpelthen så skønt at kunne sætte hylder og skabe op, så vi kan få pakket vores ting ordenligt ud og her kan blive lidt hyggeligt.

haveoraklet efterår

Klargøring af terrassen

Som noget af det første skal vi have gjort terrassen og det der hører til. Havemøblerne skal sættes ind i skuret så de bliver skånet for frost, vind og vejr og stadig er fine igen til næste forår. Grillen er noget som mange sikkert vil pakke væk, men den har vi altså i sinde at bruge hen overvinteren også, så den bliver hvor den er. Dog har vi købt sådan et tykt overdække til den, så den bliver skånet en lille smule, men som samtidig er nemt at tage af når vi skal bruge den. Derudover får vi lige brændt det lidt ukrudt væk, som er vokset op og smidt noget nyt sand på fliserne – det er altid en god ide. Krukkerne med blomster bliver sat ind i skuret sammen med havemøblerne så de ikke dør af frost.

Klargøring af selve haven

Selve haven skal også gøre vinterklar, og det skal den af flere grunde. For det første så bliver haven meget flottere i det tidligere forår og springer hurtigere ud, hvis man har sørget for at beskære træer, buske og blomster korrekt og fået slået græsset en sidste gang inden frosten kommer. En anden vigtig ting er, at få fjernet alt ukrudt inden frosten kommer, så tager det nemlig længere tid for det at komme op igen til foråret.

Herhjemme har vi bare nogle træer der skal beskæres og så nogle blomster der skal dækkes af med gran mod den hårde frost – og det er egentlig meget simpelt. Det eneste der skal ordnes ud over det, er at græsset skal slås så tæt på den første nattefrost som muligt – så holder det sig kort hele vinteren, og bliver rigtig fint til foråret.

Vinter-pynt

Når vi kommer hen i november cirka, så synes jeg også det er tid til, at man godt kan pynte haven lidt i form af græskar til halloween (okay, det er oktober..) – både hele græskar i forskellige størrelser, men selvfølgelig også et stort et man har skåret sjovt/uhyggeligt ud. En sikker vinder er selvfølgelig også lyskæder på træer/buske eller måske endda på et juletræ på terrassen eller i haven. Selvom lyskæder for mange er forbeholdt julen, så er det for mig faktisk bare forbundet med vinter-hygge. Så er det ikke så slemt at det er mørkt om morgenen når man tager afsted og mørkt igen når man kommer hjem efter arbejde.

Selvom det betyder, at sommeren er ovre så glæder jeg mig faktisk lidt til at få gjort det hele fint her og rigtig vinterhygge – det har jo også sin egen charme.

God aften derude!

Knus, J