loungesæt

Møbler til haven

Hej kære følgere!

Så fik vi valgt træbeskyttelse til skuret, og købt tag. Valget faldt på en oliebaseret træbeskyttelse med sort farve i, så det samtidig fungerer som maling. Skuret skal have en gang om året med det, og så burde det kunne holde i rigtig mange år uden problemer. Vi har besluttet os for, at der bliver bygget et skelet til taget i træ, og så bliver der lagt nogle kraftige tagplader på. Mellem tagpladerne og skelettet isolerer vi godt, så skuret bliver frostfrit og samtidig så vi under at eventuelt sne der fyger ind.

Ud over skuret, er vi også begyndt at snakke om, hvilke møbler vi skal have købt til terrasserne. V har nogle forskellige idéer til ”temaer” så vi får lidt blandet. Jeg vil prøve at forklare det for jer, så godt jeg nu kan:

loungesæt

På den sydvendte terrasse skal de op af husets mur stå et lounge/sofasæt med plads til ca. seks personer og så kommer der en markise om vi kan køre ud. Selve møblerne bliver enkelte moduler vi så sætte sammen – på de måde får vi det præcis som vi ønsker, og får udnyttet pladsen bedst muligt. Dette arrangement er tiltænkt de lækre sommerdage og aftener til hygge med lidt let mad og lækre vin eller drinks – det bliver så fint! Vi får nok også en terrassevarmer hen i det hjørne, så vi kan have markisen ude og varmen tændt – så kan vi selv på en dansk sommeraften sidde længe ude og hygge os. På midten af den terrasse vil vi gerne have et stort, lækkert bord med plads til 10 personer rundt om og så med mulighed for en parasol i midten. Det er ved siden at dette bord vi vil placere vores nyindkøbte gasgril, så man rigtig kan sidde og hygge, spise noget god mad og stadig være tæt på grillen. Vi kommer også til at få fire lækre liggestole, så vi rigtig kan sole os når solen endelig vælger at kigge frem – og grundet de to store terrasser, har vi sol fra morgen til aften.

Til både loungesæt, det store spisesæt og til liggestolene skal vi have købt nogle lækre, bløde hynder. Vi har aftalt, at holdealle hynder nogenlunde ens i farven, så der på den måde bliver holdt et ensartet tema. Selve møblerne bliver dog også alle sammen holdt i mørkegrå, og meget af det i ”flet”. Bordet vi får er i et meget tungt, men vedligeholdelsesfrit materiale som hedder fibercement. Det er super flot, og så er det bare nemt at holde – ikke som træ der skal have olie en gang om året for at holde sig pænt.

På begge terrasser får vi i øvrigt stillet hyndebokse, så det er super nemt at pakke hynder og tæpper mv. Væk inden man går indenfor. Et smarte er, at disse hyndebokse er vandtætte og man derfor ikke behøver at tænke over vejret når vores ting bare ligger i dem. Derudover er de sammen grå farve som resten af møblerne, og det giver derfor et meget gennemført look.

Der vil senere komme et indlæg, hvor vi går lidt mere i dybden med de enkelte møbler.

Knus, J