Møbelstof til mit nye projekt

Jeg har ved siden af arbejdet en lille hobby. Jeg ombetrækker stole til både mig selv og venner og familie. Jeg har altid har en lille møbelsnedker i maven men aldrig for alvor taget springet og kastet mig ud i det med at lave møbler. Jeg har fundet frem til at det jeg har mest passion for med møbler er at give dem nyt liv med nyt betræk og evt. ny maling eller olie. Selve delen med at bygge møblerne og arbejde med træet siger mig ikke så meget som at arbejde med møblets æstetik og fremtoning. Jeg synes det er fedt hvordan man med nyt møbelstof kan give en ellers nedslidt stol et helt nyt liv ved at ombetrække den. Ofte er det kun møbelstof der bliver slidt, og ben, ryglæn, armlæn og sæde fejler intet. Set fra et bæredygtigt synspunkt er det også en god ide at restaurere en gammel stol med møbelstof. På nogle gamle møbler, ofte stole, er det ikke nok bare med nyt møbelstof. Her skal der også ny skumgummi på sædet, da det nogle gange er siddet helt fladt efter mange års brug.

møbelstof

Nyt liv med møbelstof

Det er utroligt så mage stole der er ude i det ganske land, der ikke bliver brugt fordi deres møbelstof er slidt og derfor ikke tjener noget formål. Med det rigtige værktøj, lidt tålmodighed, gåpåmod og snilde kunne rigtig mange af disse gamle stole få nyt lidt med nyt møbelstof og igen komme til at få en fremtrædende plads i de danske hjem. Nogle gange kan det være svært at se hvor en gammel stol, sofa eller skammel skal ende. Det er også her der er brug for kreativitet og kunstnerisk frihed for at skabe møbelsucceser. Hvis der ikke bliver tænkt anderledes, bliver der ikke skabt kunst – og møbler kan godt være kunst. Med det rigtige møbelstof kan en ellers gammel og nedslidt stol blive så god som ny og få et helt andet udtryk. Og så mener jeg også at der er noget om at håndværk fra fordomstider stadig fungerer, modsat møbler fra den køb, brug og smid væk generation vi lever i. Der er masser er møbler, der kan bliver topmoderne og fungere perfekt med nyt møbelstof.


Skriv et svar