Kropsterapi er et fantastisk værktøj at forstå kroppen

Min uddannelse indenfor sygdomslære

Jeg har set mange bloggere skrive om deres studier og hvordan det er at studere. Jeg bliver tit spurgt om jeg kan anbefale mit studie – herunder vil jeg gerne uddybe hvordan uddannelsen er og tage dig igennem de læringsmål som er forbundet med uddannelsen som kropsterapeut.

Det sociale liv på studiet, samt de gruppedannelser vi har lavet på kropsterapeut uddannelsen har gjort, at jeg har fået muligheden at møde nogle fantastiske mennesker der både er søde og hjælpsomme.

Da jeg startede på kropsterapeut uddannelse, tvivlede jeg på hvilken af de kropsterapeut uddannelser man kunne vælge imellem passede til mig. På hjemmesiden bodyallmind, kan man vælge mellem følgende kropsterapeut uddannelser:

B:A:M Uddannelse

M:A:M Uddannelse

Anatomi og fysiologi

Sygdomslære / Patologi

Kropsterapeut uddannelsen supplerer min gamle drøm

Som yngre havde jeg en stor drøm om at læse medicin for blive læge, så jeg kunne være med til at gøre en forskel i samfundet. Jeg har altid været meget omsorgsfuld og kan lide at skabe relationer, samt hjælpe mennesker med problemer. Det fantastiske arbejde som lægerne gør, inspirerer mig og har været med til at forme mig som person. Desuden må det være så fedt at kunne gøre en forskel! 

Da jeg læste mere om uddannelsen som læge, kunne jeg ikke overskue alle de år som uddannelsen tager, desuden tror jeg at jeg mangler en række fag på højeste niveau for at overhovedet blive taget i betragtning til at komme ind. 

 

 

Sygdomslære uddannelsen var lige mig

Siden gik jeg igang med at undersøge, hvilke andre uddannelser bevæger sig på det samme område med at man tager sig af andre mennesker gennem nærkontakt og relationer. På nettet fandt jeg frem til en relevant uddannelse for mig som handler om kropsterapi og at hjælpe patienter med smerter i kroppen. Jeg valgte at tilmelde mig  uddannelsen om Sygdomslære / Patologi, som handler om at “se mennesket som en del af naturens helhed”.

På kropsterapeut uddannelsen går man igennem fire hovedemner:

Almen sygdomslære

Speciel sygdomslære

Psykiatri og psyko / somatik

Holistisk Betragtning

Alle fire hovedemnerne er rigtig interessante hver især, Almen sygdomslære handler om at lære at bekæmpe de ydre påvirkninger via kroppens indre modstandskraft.

Speciel sygdomslære handler om hvordan de fysiske sygdomme opleves og hvordan disse kan bekæmpes i et tæt arbejde med klienterne. Psykiatri og psyko / somatik handler om at møde balancen mellem det psykiske og fysiske. Holistisk Betragtning anskues som en helhedsmæssig forståelse for patienten.

Alle disse emner er virkelig interessante for mig og har lært mig rigtigt meget som jeg aldrig har hørt om, jeg er så glad for at jeg valgte denne unikke kropsterapeut uddannelse som giver mig et indblik i patienten gennem nærkontakt og relationer.