Hifi forstærker

Hvad er der blevet af god lyd?

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er lidt af en hifi nørd. Jeg er stor tilhænger af ordentlig lyd. Jeg er af den gamle skole, der har store gulvhøjttalere i stuen og et ordentligt anlæg med tilhørende forstærker. Der er mange i dag, der ikke forstår eller har nogen idé om, hvad god lyd egentlig er. I dag er hifi præget af trådløse højttalere, hvortil der bliver streamet fra en smartphone, som har alt musikken fra en streaming tjeneste. Jeg kan da godt se, det smarte i, streaming af musik på en trådløs højttaler, som du kan tage med på farten. Mit problem ligger i, det er dårlig lyd.

Der er flere årsager til det er dårlig lyd. For det første, er kvaliteten af streamet musik, generel dårlig kvalitet. Det skyldes musikfilerne er komprimeret, for at fylde så lidt som muligt. Hvilket er smart nok, i forhold til det er hurtigere at streame og dermed koster færre penge, i forhold til dit mobilabonnement. Det går bare også ud over lydkvaliteten. Endvidere bliver det så streamet via. bluetooth til en trådløs højttaler og dermed taber endnu mere lydkvalitet. Det er ikke en optimal løsning. Mit problem er, jeg er vokset op med et rigtigt stereo anlæg, hvor er der investeret i gode højttalere til, så for mine øre er den streamede musik forfærdelig ringe. Men unge i dag er vokset op med musikstreaming, som det eneste kilde til musik, hvilket betyder mange ikke er klar over, hvor godt det kan lyde. Jeg er nået til den erkendelse, at det er den vej det går. Så længe jeg har mit stereoanlæg med tilhørende gode højttalere, er jeg godt tilfreds.

Hvor kan man købe hifi-udstyr i dag?

I takt med musikstreaming og trådløse højttalere bliver mere populære, er der færre der investere i gode højttalere og stereoanlæg, lige som jeg gør. Det sætter sit præg på hifi markedet, i og med det kan være svært at drive forretning, hvis ikke salget er til stede. Med andre ord, det er blevet svært, at finde butikker der sælger forstærkere, receivere pladespillere osv.

Jeg har i et stykke tid, gerne ville investere i en ny forstærker. Men der er nærmest ingen detailbutikker, der sælger det mere. Jeg prøvede derfor online, hvor jeg fandt hifi-freaks. En webshop med kæmpe udvalg af forskelligt hifi. Det var lige præcis, hvad jeg havde ledt efter. Mit eneste dilemma var, det var en webshop. Jeg foretrækker, at se og prøve tingene inden jeg køber dem. Heldigvis viste det sig, at hifi-freaks har 30 dages fuld returret. Det betyder du kan købe et produkt og prøve det derhjemme. Hvis du efterfølgende ikke synes produktet lever op til dine forventninger, kan du returnere det igen. Det er service som dette, der gør forskellen for mig. Det giver stor tryghed, at man ikke mister returretten bare fordi man har brudt emballagen. Jeg kan varmt anbefale at handle hos hifi-freaks, de har kæmpe udvalg og som sagt god service.