man der anvender et crm system

Hvad er CRM systemer

CRM system er et fandens godt værktøj til virksomheder, som gerne vil sætte kundehåndtering og salgsprocesser i system. CRM står for Customer Relationship Management, hvorfor det er et vigtigt værktøj til lige netop disse formål. Kunden er altid i fokus uanset hvilken virksomhed du driver, og derfor vil det være ærligt at tabe kunder eller gå glip af salg, fordi du ikke har struktur og en stærk vidensdeling intern i virksomheden.

CRM system hvad er det? Jo  nu skal du høre – med et CRM system har du mulighed for at holde styr på dine kundeinformationer, som måtte være væsentlige for relationen til dem. Det kan være tidligere opgaver, korrespondancer eller deadlines, som du let bør kunne tilgå. Den bedste strømlining af informationer giver også en bedre udnyttelse af arbejdstiden – dine medarbejdere bliver i langt højere grad mere effektive, og den oplevelse de kan give til kunderne vil skabe en bedre fastholdelsesrate. Et CRM system er med til at styrke bundlinjen, da bedre kundeoplevelse er med til at øge livstidsværdien. Derudover vil salgsprocessen være mere organiseret og informationsflow af f.eks. opfølgning på salgsemner vil ligeledes blive bedre, og dermed øge salget i sidste ende.

Hvilket CRM system skal man vælge

Det er svært at sige hvilket CRM system, der er det bedste. Fælles for dem alle er, at de kan hjælpe dig med kundehåndtering og salgsstyring. Du skal først og fremmest derfor udarbejde en CRM strategi, hvilket belyser de funktioner og integrationer, som du måtte have behov for. Derefter skal du undersøge markedet, og forhøre dig om det er mulige funktioner for det enkelte system.

I Danmark finder du et hav af internationale systemer, men deriblandt også danske SkyViewCRM. De har over 10 års erfaring med CRM, og kan hjælpe dig med opsætning af et dansk system, som passer til lige netop dine behov. Selvom det er dansk, kan du sagtens integrere det med internationale programmer og trække informationer derfra. Det gode ved at vælge et dansk CRM, er selvfølgelig at der vil være dansk support.

Hvad koster CRM systemer

Det lyder fancy når der tales om CRM, men det er faktisk noget for alle virksomhed uanset størrelse! De fleste CRM systemer har en prisstruktur sat ud fra antal brugere, og det betyder derfor at du kun betaler licens pr. brugere, som du har tilknyttet. På den måde kan både små og mellemstore virksomheder bruge præcis det samme system som de helt store spillere. Systemerne er derfor skalerbare for din forretning, hvorfor det er hovedløst ikke at få anskaffet sig et ordentligt CRM system.

Faktisk betaler systemet sig selv hjem på ingen tid. Det antages at en medarbejder kan spare en halv time om dagen som minimum ved at effektivisere sin arbejdstid. Allerede der har systemet betalt sig hjem, men du skal også huske på at kundeoplevelsen bliver bedre, hvilket øger livstidsværdien af hver enkelt kunde.