Hvad er barnets køn?

Flere og flere forældre er i tvivl om de vil vide kønnet på deres kommende baby. Hvis du kender kønnet kan du forberede barnets værelse, tøj og legetøj. I dag kan man dog også nemt købe kønsneutralt legetøj, tøj og ting til værelset. Derfor er det ofte ikke nødvendigt at kende kønnet på dit barn. Det kan dog også være en stor oplevelse at finde ud af kønnet. Læs mere om dine muligheder her. 

Find kønnet på en scanningsklinik

På en scanningsklinik som Ultralydklinikken kan gravide få en kønsscanning, så de kan finde frem til om de venter en lille dreng eller pige. Dette er altid spændende for både moren og faren at finde ud af. På Ultralydklinikken vil du få billeder og videoer af din nyfødte som fotos og på USB stik. Dette vil være minder som du kan have med dig for livet. Du vil endda også kunne modtage kønnet i en kuvert, hvis I er i tvivl om I vil kende svaret. 

Gæt kønnet

Hvis I ikke vil gennemføre en kønsscanning på en scanningsklinik, så kan det også være sjovt at prøve at gætte kønnet. Nogle mener, at man kan gætte kønnet ud fra hvad man spiser. Der er for eksempel noget, der tyder på, at moren vil være tilbøjelig til at spise mere, hvis hun venter en dreng, end hvis hun venter en pige. Der er dog heldigvis ikke tegn på at gravide kvinder med drenge tager mere vægt på. Ultralydsscanninger er dog stadig mere sikre end andre metoder til at finde frem til barnets køn. Ultralydsscanninger kan dog ikke altid se kønnet af barnet.  

Fordele ved scanningsklinikker

Fordelen ved at finde barnets køn på en scanningsklinik er dog, at du samtidig kan scanne barnet for andre ting. Via scanninger kan du finde ud af om barnet er født med diverse sygdomme eller om barnet bliver “normalt”. Dette kan virkelig hjælpe med at fjerne bekymringer.