En mand vasker hænder

Gør det enklere at huske håndspritten

På trods af, at de fleste efterhånden bruger håndsprit som en naturlig del af hverdagen, hver gang man træder ind i en butik, i et klasselokale eller bare er ude at køre en tur, så kan man hjælpes endnu mere på vej med en håndspritdispenser.

Forskellige typer

Der findes mange forskellige håndspritdispensere. Fælles for dem er, at de kan monteres enten på væggen eller på et stativ, så de er i en højde, hvor det er nemt at komme til at bruge dem. Desuden holder de bedre til at blive brugt af mange mennesker hele tiden, end en almindelig flaske håndsprit med plasticpumpe gør. En del håndspritdispensere har en drypbakke under sig, så man ikke behøver bekymre sig om, at der spildes sprit på gulvet under dispenseren. Ved skranker i for eksempel en reception kan det også give rigtig god mening med en bordholder til håndsprit, så den er synlig for dem, der skal bruge den.

Blandt de forskellige modeller findes blandt andet:

  • 80310, som er en håndspritstander med beslag. Den har en drypbakke i plast, der nemt kan afmonteres, når der er brug for rengøring.
  • 80320, som er en stander, der har beslag til euro-dispensere. Her kan bruges flasker på både 350, 500 og 1000 ml.
  • 80330 er en væghængt holder, der ligeledes har drypbakke. Desuden har den en klemme til fastgørelse af spritflasken.

Der findes desuden håndspritdispensere, der kan monteres på mikrofonstativer – på den måde er det kun spritflasken, man mangler, før man er klar til at gøre brug af håndspritten.

Andet tilbehør til håndspritdispenseren

Ud over standere og dispensere til håndsprit kan man også skaffe sig informationstavler. Disse kan med fordel stilles sammen med spritflasker eller på badeværelser, så besøgende kan blive informeret om korrekt brug af håndsprit, god hygiejne og symptomer på sygdom.

Nogle informationsplader kan endda monteres direkte på en håndspritstander. Det er også muligt at få en bakke monteret på håndspritstanderen, så der kan lægges en æske med vådservietter. På den måde kan man nemt overskue alt, der skal bruges for at spritte hænderne.