barn-der-leger-i-en-sandkasse

Aktiviteter i haven – Sandkasser

Udendørs leg i efteråret

Efter vi har fået legehuset sat op i haven, har det været et hit blandt alle ungerne at være på besøg her hos os, og det er jo bare vildt fedt at de sætter pris på det! Derfor har vi i noget tid nu snakket om, at udvide lidt med noget mere til børnene – vi har jo alligevel så meget plads i haven. Vi aftalte at vi gerne vil have noget som vi ikke skal vedligeholde som sådan men som stadig kan skabe et sjovt og godt miljø til de små. Samtidig skal det også være noget, som de kan få glæde af her hen over efteråret og vinteren (så længe det ikke er alt for koldt). Derfor har vi kigget lidt rund på denne side for at se, hvilke muligheder der findes.

Sandkasser

Vi kom pludselig til at snakke om, hvor meget glæde sandkasser kan bringe børn – i hvert fald elskede vi selv sandkasser da vi var små. Det er jo ikke andet en d en kasse med sand i, men hold nu op hvor kan man bruge meget tid på at bygge sandslotte, sjove figurer og meget mere. Samtidig er det en god underholdning for børnene her i efteråret også og faktisk også henover vinteren så længe der ikke er for meget frost, så sandet fryser. Som alle os der bor i Danmark efterhånden har lært, så regner det ofte super meget i efteråret, så vi har snakket om at køre en af vores store parasoller hen til sandkassen – så kan børnene lege i sandkasser selv i regnvejr – det er da lidt smart synes jeg.

Et hav af sandkassersandkasse med låg

Nu har vi jo efterhånden snakket om sandkasser i et par uger herhjemme, og har naturligvis også kigget efter nogle. Her er der et overraskende stort udvalg af sandkasser, og jeg er helt sikker vi sagtens kan finde en god en der. For at det er mest praktisk, har vi aftalt den sandkasse vi vælger, skal have et låg man kan lægge over – på den måde undgår vi både blade og at for eksempel katte bruger den som toilet, for det ville ikke være så hyggeligt. Nu har vi jo valgt en sandkasse på baggrund af at vi selv var glade for dem som barn, så jeg er lidt overrasket over, hvordan børn i dag har det med sandkasser. Det kan jo være at det er gået hent og blevet kedeligt, nu hvor alle børn har en iPad eller lignende – hvem ved.

Sand til sandkasser

En ting er at købe selve sandkassen, men hvor pokker får man sand til at fylde den op? Da jeg var barn husker jeg, at min bedstefar altid hentede sand på stranden ved vores sommerhus – men jeg ved faktisk ikke om det er lovligt? Ellers tænker jeg, at de store byggemarkeder måske har noget man kan hente – så skal vi bare lige have lånt en trailer til at transportere det på. Uanset hvad, skal vi nok finde noget sand til den sandkasse!


Skriv et svar