3 tips til dig, der er en mountainbike begynder

Overvejer du at begynde at køre mountainbike? Gør det! Som mountainbike cyklist udfordrer du dig selv og tester dine grænser vil at tage ud på svære og svære ruter. Du får et ordentligt adrenalin boost og styrker din krop. Derudover vil du komme til at tilbringe en masse tid udenfor i naturen, hvilket jo er godt for os alle. Her er nogle gode tips til dig, der er en mountainbike begynder. 

Gode råd til dine første mountainbike ture

Som begynder er det vigtigt, at du fortæller dig selv, at det er ok, at stå af cyklen og gå. Nogle områder af en mountainbike rute kan føles for skræmmende for en lidt usikker mountainbike begynder. Du bør derfor ikke føle, at det er pinligt, at du står af cyklen. Alle de andre mountainbike cyklister har været igennem præcis det samme. Med nok træning, så skal man nok kunne opbygge nok selvtillid, så man tør næste gang. 

En anden udfordring, som mange mountainbike begyndere oplever, er at det kan være lidt skræmmende at cykle meget hurtigt. Nogle gange er det dog nødvendigt – især på en mountainbike rute. Nogle ruter kræver, at du virkelig får farten op for, at du kan accelerere nok til at komme op af en stigning. Nogle gange kan turen ned af en bakke også bliver mindre stabil, hvis du cykler for langsomt. Du behøves selvfølgelig ikke cykle super hurtigt, men din hastighed skal helst ikke kunne sammenlignes med en snegl. 

Som mountainbike begynder har mange tendens til at holde om bremsen hele tiden, så man hurtigt kan bremse, men du kan faktisk reducere chancen for ulykker ved ikke at holde på bremsen hele tiden. Du føler dig nok mere sikker, hvis du holder på bremsen, men det er ikke mere sikkert. Det der ofte vil sker er, at du cykler over et lille bump, der chokere dig, så du trækker i bremserne, hvilket vil få dig til at flyve op over cyklen, hvis du havde høj fart. 

Solbriller til mountainbiking

Et af de ting, som du altid bør have med, når du skal køre mountainbike, er et par solbriller. Når man MTB cyklist, så anvendes solbriller ikke kun for at se smart ud. Solbriller er vigtige, fordi de beskytter dine øjne. På en mountainbike rute kan man risikere at få grene, sten og meget mere i øjnene. Derfor er det altid en god idé at cykle med solbriller – også når solen ikke skinner. 
Er du klar til at kaste dig ud i det? Så køb din første mountainbike hos cykelforretningen Time2bike, hvor du finder et stort udvalg af mountainbikes fra verdens bedste mountainbike brands. Du kan for eksempel købe en Trek mountainbike, der er et meget populært brand blandt MTB cyklister.