Få styr på reglerne for fiskeri

Er du en ny lystfisker? Eller overvejer du at kaste dig ud i lystfiskeri? Så er det en god idé, at få styr på reglerne for fiskeri, inden din næste fisketur. Det er vigtigt, at vi alle sammen følger reglerne, fordi det er lavet for at bevare og genskabe en sund fiskebestand. Formålet med reglerne er altså at sikre bæredygtig fiskeri. Dvs. at sikre, at fiskeriet ikke har en negativ påvirkning på fiskebestanden, så den ikke kan reproducere sig selv. Her er nogle af de regler, som du bør være opmærksom på.  

Fisketegnet

I Danmark er det lovpligtigt at have et fisketegn, inden at man begiver sig ud på sin fisketur. Hvis du fisker med en fiskestang, så skal du bruge det, der kaldes, et fisketegn. Hvis du derimod fisker med garn, krogliner eller ruser, så skal du bruge det, der kaldes, et fritidsfisketegn. Det kan være nødvendigt for dig at bestille fisketegnet online, så sørg for at bestille det i god tid, så du har det inden din fisketur. 

Fredning, fredningsbælter og mindstemål

Mange fiskearter har fået en fredningsperiode, hvor det ikke er tilladt at fiske efter dem. I fredningsperioden samles fiskene for at gyde og derved bevarer de fiskebestanden. Fisk der fanges under fredningsperioden skal genudsættes med det samme. Sørg for at tjekke fredningsperioden for den type fisk, som du vil fiske efter, inden at du tager afsted på din fisketur.  

Udover fredningsperioder, er der også fredningsbælter rundt omkring i Danmark. I disse områder er det slet ikke tilladt af fiske. Disse er også indført for at bevare fiskebestanden. Nogle fredningsbælter gælder også kun på nogle tidspunkter af året. 

For at beskytte fiskebestanden, har man også indført mindstemål for mange fiskearter. Det betyder, at fisken skal genudsættes, hvis den er for lille.  

Genudsætning af fisk

Mange steder kan du risikere at fange fisk, der ikke må fanges. Det skyldes blandt andet de forskellige fredningsperioder og, at der er indført mindstemål for mange fiskearter. Derfor er det en god idé, at lære, hvordan man genudsætter en fisk. Hvis dette gøres rigtigt, er der en rigtig god chance for at fisken overlever. 

Når du har styr på reglerne og har valgt, hvilken type fiskeri, som du vil kaste dig ud i, så køb et fiskesæt hos Billigt Fiskegrej, så du nemt og billigt kan komme i gang med din nye hobby.