Sejlerskole

Har du en drøm om at sejle rundt på havet, måske du allerede har kigget på båden du godt kunne tænke dig? – Det kan jeg godt forstå, fordi det er nemlig meget befriende at sejle rundt ude på vandet, der er ingen grænser for, hvad man kan lave på vandet.

Men før du kan begynde at bevæge dig ud på vandet er det en god ide at vide hvordan regler og praksis fungerer, der er nemlig mange regler der skal overholdes, både på selve båden men også i den grad på vandet. Derfor er det altid en god ide at tage på sejlerskole og få den nødvendige viden om hvordan man bevæger sig rundt på vandet. Når du tager et kursus på en sejlerskole kan du tage forskellige grene, der er både duelighedsbevis, speedbådskørekort, Yarchtskipper i forskellige grader og mange andre.

Duelighedsbeviset

Duelighedsbeviset består af en praktisk prøve, hvor du skal vise, hvordan man manøvre en en båd både i havn men også til søs. Vælger du at aflægge prøven i en sejlbåd, skal du vise hvordan du sejler båden i forskellige vindretninger. Der lægges også vægt på søsikkerhed, så du skal blandt andet vise hvordan man laver en “mand over bord” – manøvre med båden.

Udover den praktiske prøve skal du også op til en teoretisk prøve, hvor du blandt andet skal vise dir kendskab til søvejsreglerne, afmærkning af farvande og sidst men ikke mindre vigtig GPS og navigation til søs.

 

Speedbådskørekortet

Et speedbådskørekort minder meget om duelighedstegnet når man kigger på den teoretiske del, men kigger vi på den praktiske del er den lidt anderledes, fordi her er der udelukkende fokus på speedbådsmanøvre i lavt tempo men også i høj fart, hvordan man sikkert sejler en speedbåd og igen hvordan man udfører en “mand over bord” – manøvre.

De fleste sejlskoler har beståelsesgaranti

Du kan finde meget mere information om sejlskole på Watergames hjemmeside.