2 ældre mennesker går med stokke

Få en lettere hverdag med en stok

Har du problemer med balancen eller at stå sikkert på benene? Hvis det er tilfældet, kan du have brug for ekstra hjælpemidler eller redskaber til at klare dig igennem hverdagen. Mod problemer med benene eller balancen kan du blandt andet have stor glæde af en stok. Stokke giver dig muligheden for at bevæge dig mere frit rundt omkring igen, men samtidig giver den ekstra og nødvendige støtte dig også modet tilbage, hvis du var begyndt at føle dig nervøs.

Bevægelsesfrihed og modet tilbage

Hjælpemidler som stokke giver dig ikke kun en større bevægelsesfrihed, de kan også hjælpe dig med at slippe af med nervøsiteten af at gå usikkert, og du får mulighed for at forlænge dine gåture. På den måde får du også frihed til at komme mere ud at gå og opleve verden omkring dig, men du bliver også mindre afhængig af andre. Det kan være en stor ting pludselig at føle som ældre og være med til at give dig en bedre hverdag, der måske endda hænger bedre sammen. Du skal derfor vælge at investere i en stok, hvis du føler, at den vil kunne hjælpe dig i din hverdag og gøre, at du igen kommer til at gå mere sikkert på benene både inde i dit eget hjem og udenfor på de længere gåture.

Vælg din nye stok efter behov

Når du skal vælge en stok, skal du dog på forhånd tænke nærmere over, hvilke behov og ønsker du har til den. Der findes nemlig et hav af forskellige stokke at vælge imellem, hvilket kan gå hen og blive lidt forvirrende. Du skal derfor overveje, hvor meget støtte du har brug for. Du kan nemlig få stokke, der giver:

  • Let støtte
  • Ekstra støtte
  • Hjælp til balancen

Hvis du for eksempel kun mangler let støtte til korte gåture, kan en justerbar vandrestav være det rigtige valg for dig. Har du derimod brug for lidt mere støtte på gåturene, kan en firepunktstok hjælpe dig godt på vej. Med de fire ben kommer du til at stå mere sikkert end med en almindelig stok.


Skriv et svar