trommer

Trommer: et meget vigtigt instrument

Hvad er et band uden en tromme? Hvad er MUSIK uden trommer? Trommer er et meget vigtigt instrument fordi at musik lyder bedre med et beat i baggrunden. Det er det der beatet der får dig til at ville danse! Trommer og andre slagtøj er også en vigtig del fordi at de også hjælper andre instrumenter at holde rytmen. Dette fantastiske instrument anses også for at være verdens ældste metode til musik fremstilling. Men det er ikke kun brugt for musik, uden har historisk set også blevet brugt som en måde at kommunikere på. Instrumentet er fundet på arkæologiske udgravninger rundt om i verden, og det er faktisk fundet en dateret til ~6000 f.kr – så meget, meget gammel. En anden sej kendsgerning er at der findes faktisk en afrikansk talende tromme, der (i nogen grad) kan efterligne det talte sprog. Hvor cool?

Bongotromme

En rigtig fed version av de klassiske trommer er bongotrommen. Denne tromme spiller man på gennem at slå på den med hånden, i stedet for med trommestikker f.eks. De man slår på er lavet af kalveskind, og det er det som frembringer lyden – det får nemlig luften at vibrere i instrumentet. Når du slår på trommen med handen betyder det også at du får en særlig kontakt med musikken, og kan leve dig ind i stykket på en anden måde. Bongotrommen er især populær i Sydamerika, og kommer sandsynligvis fra Cuba. Derfor er det også et rigtigt flot instrument at bruge til musik fra Sydamerika, som samba. Denne type af musik er meget god til at få mennesker at danse – hvilket gør bongotromme til et virkeligt dansevenligt instrument. Det gør folk glade!

Man kan sige at en bongotromme består af to trommer. De er i to forskellige størrelser, men sidder sammen. Der er også forskellige lyde i disse sider. Man spiller gennem at klemme fast instrumentet mellem knæene. Den større siden kaldes hembra og den mindre for macho (det betyder i princip kvinde og mand). Husk også at den større siden skal placeres til højre og den mindre til venstre. Derefter er det eneste, der kræves for at spille, at føle musikken

Køb en egen tromme

Måske har du set filmen Whiplash og er begyndt til at fundere på at spille trommer? Eller så har måske denne artikel inspireret dig. Hvis du af en eller anden grund har begyndt fundere på trommer og at blive en rigtig god trommeslagere så er  https://drumlimousine.dk/ pladsen du søger, der findes nemlig et meget stort udbud af både trommesæt og forskellige trommer – ligesom bongotromme, etc. De leverer til både begyndere og professionelle trommeslager, og de synes det er vigtigt at det findes trommer i en rimelig prisklasse, og ikke kun de trommesæt de kan koste langt over 10.000. Derfor er det også den perfekte pladsen at købe din første tromme! Jeg håber, at min tekst har lært dig noget nyt om dette fantastiske instrument, og at du tør prøve at lære, hvordan du spiller det.