Start en ny tradition: Giv påskegaver til medarbejdere og kunder

Påsken er en herlig tid, som er fyldt med traditioner. Der bliver spist påskeæg, arrangeret påskefrokoster, børn laver gækkebreve, og vi mødes generelt med venner og familiemedlemmer på kryds og tværs til kvalitetstid. Men påsken er også en højtid, som måske står lidt i skyggen af en anden højtid: Julen. 

På de fleste arbejdspladser er der bl.a. tradition for, at give julegaver til medarbejdere, kunder, leverandører og andre samarbejdspartnere. Men hvorfor egentlig ikke også give påskegaver til medarbejdere eller kunder? 

Det kan f.eks. være en påskegave til et firma, som dig – og din arbejdsplads – har haft et særligt godt og tæt samarbejde med i det forgangne år? Eller det kan være påskegaver til afdelingen, som gjorde en ekstra bemærkelsesværdig indsats ift. et krævende projekt.? Mulighederne er mange – og du kan selvfølgelig også bare vælge at give påskegaver til alle medarbejdere i den virksomhed, du arbejder i, hvis du f.eks. sidder med HR-ansvaret. 

Hold en hyggelig påskefrokost 

Er du typen, som elsker en god fest? Som allerede nævnt holder de fleste virksomheder julefrokoster – og der er også mange, der holder sommerfest. Men det er de færreste, som holder en god påskefrokost med sine kollegaer. Det er ellers en skam, for der er mange måneder mellem en julefrokost og en evt. sommerfest. Påsken falder typisk midt i mellem  Påskefrokoster minder ellers en del om julefrokoster: Der bliver drukket snaps og øl, spist masser af mad og man får snakket med en masse fra forskellige afdelinger. 

Ikke desto mindre adskiller påskemaden sig en del fra julemaden. Lammekød, laks, tarteletter, fiskefilet, æg og rejer er bl.a. klassiske gengangere ved påskefrokoster. Til julefrokoster er maden typisk en kende federe, da den bl.a. står på flæskesteg, andesteg, brun sovs, risalamande og andre julefavoritter. 

Påskegaver – en god måde at gå på påskeferie på 

Rigtig mange lønmodtagere holder påskeferie. Tager man mandag, tirsdag og onsdag fri i påskeugen, kan man sammenlagt holde 10 dages ferie. Har du ovenikøbet sparet mange feriedage sammen, kan du også holde fri tirsdag, onsdag, torsdag og fredag i dagene efter 2. påskedag. Gør du det, kan du sammenlagt holde 16 dages ferie svarende til 2 ugers ferie.