Køb flaskegas

Du bør vælge flaskegas, når det gælder de maskiner i din virksomhed, der har brug for en energikilde, som er flytbar, fordi dine maskiner eller dine apparater er det. Ligeledes, hvis du er privat og skal bruge energi i dit sommerhus, til camping, når du skal have opvarmet din terrasse – og meget mere, – ja så bør du vælge flaskegas. Den er nem at transportere, fås i mange størrelser og til alle former for behov, og så er energien forholdsvis billig og den er tilmed – og hvad der er vigtigt -miljøvenlig. 

Skån miljøet

I Danmark gør vi os mange tanker omkring, hvor vi kan skåne vores miljø. Det gør mange private, og på regeringsplan har man et mål om at have nedbragt det samlede CO2-udslip med 40 % i 2020 – og om at være helt fossilfrit i 2050. Gas er en meget miljøvenlig energikilde. Ved forbrænding afgives der kun vand og CO2. Flaskegas består af propan- og butangas. Når gassen er under tryk i flasken, er den flydende. Når den bruges, overgår den til gasform og er ikke længere flydende. Flaskegas er tungere end luft, og det betyder, at flaskegas forsvinder nedad ved eventuelle udslip. Gassen er en af de ”reneste” fossile brændstoffer, og i modsætning til kul og olie, afgiver flaskegas ikke sod ved afbrænding. 

Sikkerhed

Flaskegas lugter ikke. Derfor tilsætter man et duftstof, sådan så det bliver muligt at lugte – selv meget små gasudslip. Dette duftstof tilsættes ene og alene pga. forbrugerens sikkerhed. Oplever du som forbruger ”gaslugt”, så kan du være sikker på, at koncentrationen ikke er så høj, at den udgør nogen sikkerhedsmæssig risiko. – Tjek ofte dit udstyr for defekter og læs vejledningen omhyggeligt. De fleste ulykker med flaskegas skyldes mørnede slanger og forkert anvendelse af udstyret. Opbevar altid flaskerne stående. Udsæt dem ikke for stød eller anden belastning og benyt dem ikke ved åben ild. Følg vejledningen ved skift af gasflaske. Holder du dig til de enkle regler, der er i forbindelse med anvendelse af flaskegas, så er du sikret. Læs mere om gasflasker og erhvervsaftaler her.


Skriv et svar