X
    Categories: Blog

Miniguide til at udvælge de perfekte badmintonbolde

Fjerbolde eller badmintonbolde, som de ligeledes kaldes, er en essentiel del af det at spille badminton. Her går kvalitet og pris ligeledes hånd i hånd, lige så vel som de mange spillemæssige egenskaber varierer. Du finder både plastik badmintonbolde og fjerbolde i din søgen efter de perfekte, og hvilken du ender med, er helt op til dig selv. Plastik badmintonbolde holder åbenlyst længere end fjerbolde, men giver ikke den samme lyd eller føling som fjerbolde. De mest anerkendte mærker i branchen er Forza og Yonex, og er begge badmintonproducenter, der er kendt for at levere badmintonbolde i topkvalitet. Holdbarheden på en badmintonbold er præget af kvaliteten på fjerene samt syningen og limningens præcision. 

Tips til at finde de badmintonbolde der matcher dine behov 

Når der tales badmintonbolde findes der mange tykkelser, nuancer på farverne samt længder på fjerene. Fjerbolde er hovedsageligt produceret i gåsefjer, men blandt de billige modeller finder du typisk andefjer, som er et billigere materiale og knapt så tykke i fjerene. Fjerbolde bliver altid testet for hastighed og flugt inden de forlader produktionen. Derfor er du sikret et produkt, som ikke fejler i kvalitet. Gåsefjerene anvendes således til de bedste fjerbolde, da de på grund af de tykkere og mere robuste fjer, har en bedre kvalitet, og holder dermed længere. Tykkelsen på fjerene er vigtig, da de skal kunne holde til at blive slået til mange gange. Dermed ikke sagt at fjerene skal være så tykke, at de knækker. Det er derfor altid med at finde den rette balance, hvor tykkelse og fleksibilitet går hånd i hånd. Hvis en fjer knækker eller bøjer, så bliver denne del af badmintonbolden skadet, og vil derfor gøre, at badmintonbolden begynder at snurre, hvilket vil skade dine spilforudsætninger. 

Proppen på en badmintonbold er ligeledes vigtig i jagten på den perfekte badmintonbold. På de mest populære i branchen, er både fjerboldene og nylonboldenes prop lavet af natur kork i tre lag. Kork er et anvendt materiale, da det er blødt at arbejde med. Kork er dog forholdsvis dyrt, derfor ses tre lags kork på propper i mindre og mindre grad. På proppen ser du et smalt stykke tape i en farvet nuance, som hjælper med at kunne se bolden i en høj hastighed eller i et lys, der er svært at se i.  

Holdbarheden på fjerbolde afgøres ligeledes af, hvordan de bliver opbevaret. Bliver boldene opbevaret for tørt, så risikerer du, at de knækker. Derfor opbevaret fjerbolde i dag bedst i et fugtskab, så de beholder deres smidighed. 

Nu føler du dig forhåbentlig klar til at udvælge fjerbolde og badmintonbolde, der matcher din spillestil, så du atter kan komme i gang med dit badmintonspil. 

admin:
Related Post