Nogle spædbørn lider af kolik, som er skrigeture, der kan være ret voldsomme at overvære og håndtere for nybagte forældre. Kolikken stopper typisk af sig selv, når barnet runder 5 måneder, men det kan være en ret frustrerende periode, da man som forældre typisk står magtesløs tilbage uden at vide, hvad der præcist skal foretages. Kolikken – eller gråden – opstår som regel sidst på eftermiddagen og kan vare flere timer, hvorfor det ofte også går ud over barnets og forældrenes nattesøvn. Udover at du kan tage dit barn med til en specialiseret baby kiropraktor, er der også andre ting, du skal være opmærksom på.
Selvom du nok allerede er klar over det, er det selvfølgelig vigtigt, at du lader dit barn bøvse under amning, da bøvser gør, så der ikke opstår for meget luft i tarmene. Yderligere er det vigtigt, at du ikke skifter bryst for hurtigt under amning, da den fede modermælk først kommer til sidst. Derudover skal du selvfølgelig også sørge for, at din barn drikker sig mæt i mælk, ligesom at selve ammestillingen skal være korrekt.
Kolik er ikke farligt for barnet, men der er alligevel nogle ting, du skal være opmærksom på. F.eks. hvis dit barn ikke spiser, kaster op, ikke tager på i vægt eller generelt er uoplagt og sløvt. Du skal kontakte din læge, hvis bare én af disse ting gør sig gældende.
Nyd tiden som nybagte forældre
Den største oplevelse, man kan opnå her i tilværelsen, er uden tvivl at blive forælder. Tilværelsen forandrer sig radikalt, og alle døgnets 24 timer går – mere eller mindre – med at passe guldklumpen. Hvis det er første gang, du bliver forælder, ved du af gode grunde ikke, hvordan det præcist bliver. For du kan læse nok så mange bøger om det, gå til masser af fødselsforberedelser og snakke med venner og familiemedlemmer om det at blive forælder: Det er bare noget helt andet, når du så endelig er blevet nybagt forælder.
Men det handler selvfølgelig også om at nyde tilværelsen som nybagt forælder. For inden du har set dig om, kan dit barn kravle, gå og smile til dig – og så går det ellers hurtigt med udviklingen.